Comisia Județeană de Arbitri Ilfov a decis să-i aducă la același nivel, pe cavalerii în negru, cu cei din ligile superioare, cel puțin din punct de vedere al echipamentului. ”Am cumpărat pentru arbitrii noștri 80 de treninguri de prezentare JOMA, cât și 100 de ecusoane de arbitru de fotbal. De altfel, echipamentele cu care intră în teren sunt de trei culori – portocaliu, galben și negru, toate aceste dotări fiind identice cu cele de Liga I. Comisia a decis să facă această investiție, pentru că vrem să le arătăm arbitrilor noștri că îi respectăm, că nu sunt mai prejos de colegii lor din ligile superioare, doar că trebuie să parcurgă etapele necesare, ca să promoveze. Ei știu că sunt monitorizați și vreau să cred că nu vor avea derapaje majore, indiferent de ce adversari sunt în teren”, ne spunea președintele Comisiei Județene de Arbitri Ilfov, Ionuț Coza.
De altfel, pentru o cât mai bună desfășurare a meciurilor, din campionatele ilfovene, și eliminarea tuturor suspiciunilor de întâlniri trucate, Comisia a-nceput să facă delegări surpriză, adică trimite arbitri de categorii superioare, la partidele considerate cu risc mai mare – astfel se pune capăt tuturor comentariilor.
- În etapa trecută a Ligii 4, arbitrul de Liga 2 Ovidiu Robu a oficiat la meciul dintre CSL Ștefăneștii de Jos și CS Tunari
- apoi Mădălina Gherghi, divizionar 2 și 3, a fost la partida dintre ARD Snagov și Olimpic
- la Gruiu, unde s-a jucat Stejarul cu Voința Buftea, a fluierat Cătălin Nanu, din Liga 2
- la Juniors Berceni cu Măgurele a fost prezent chiar președintele Comisiei, Ionuț Coza, arbitru de Ligă națională
- la Brănești cu Vidra a oficiat Marinoiu, din Liga 3
- la Bragadiru cu Glina a fost prezent Râșnoveanu, din Liga 3
- iar la Dragomirești cu Ciorogârla a fost Boharu, arbitru de Liga I la futsal, dar și divizionar, la fotbalul normal
Și trebuie să recunoaștem că, cel puțin la aceste partide enumerate de mai sus, nu au fost semnalate abateri de la regulament, din partea jucătorilor sau oficialilor vreunei echipe.