Comitetul Executiv, Proces Verbal din data de 12.04.2023:
Hotărârea nr. 1
SE APROBĂ SUSPENDAREA PROVIZORIE în temeiul art. Art.14 alin. (2) paragraf 1 și art. 61 alin. (3) lit. h) din Statut AJF Ilfov și art. 18. Pct. 3 din Statul FRF a domnilor Niță Marin și Grecu Constantin pentru încălcarea obligațiilor prevăzute de dispozițiile art. 14 alin (1) lit. h) și l) și art. 63 alin (1) din Satutul AJF coroborat cu prevederile art. 75 pct. 1 și 2 din Statutul FRF.
Am început cu decizia luată ieri, tot la ceas de seară, așa cum le este obișnuința oficialilor de la Asociația Județeană de Fotbal Ilfov – suspendarea lui Grecu și a echipelor sale plutea în aer. Și asta se datorează unei Ordonanțe Prezidențiale, pe care președintele Clubului CSO Bragadiru a depus-o împotriva AJF. Sunt atâtea procese prin care a trecut și trece Asociația care conduce fotbalul ilfovean, încât ne întrebăm care este rolul și rostul acestei entități, de ce cheltuie banii contribuabililor, adică a cluburilor din Ilfov afiliate, pe judecăți interminabile? Pentru că nu pentru asta a fost înființată această Asociație…
Probabil că știu și ei asta, dar se contrează cu oricine le stă în cale și nu face ce li se recomandă, așa cum este și zicerea lui Marcu (9:40), din Sfinta Scriptură – Cine nu este împotriva noastră, este de partea noastră, iar reversul se înțelege, nu? Doar că aș vrea să le reamintesc acestor oficiali, a nu știu câta oară, că nu sunt legal puși în funcție, că au forțat la Adunarea Generală alegerea lor, fără să țină cont că Instanța a amânat încă o data să dea sentinața în Procesul 18978/94/din 2021, chiar dacă părțile, ARD Snagov, Niță și Grecu, au depus document că s-au împăcat – cei aleși la acea adunare de acum doi ani rămân suspendați, asta să fie clar! Dar legea poate fi eludată, sunt mulți în țara asta care fac așa ceva, de ce să n-o facă și ei?
Și să revenim la decizia de aseară, a Comitetului Executiv, pe care v-am pus-o la dispoziție ceva mai sus. Are șase puncte, unul mai nerealist decât altul, însă mă voi opri la acuzația cu numărul 5, care înseamnă vinovăția principală a lui Grecu:
- v. Obligația AJF Ilfov, în temeiul art. 63 alin. (2) din Statutul AJF Ilfov, de a supraveghea ca membrii săi afiliați, membrii acestora, precum și oficialii membrilor afiliați, să respecte procedura de soluționare a litigiilor prevăzută la art. 61 alin (1) din Statut, respectiv să nu acționeze în instanțele judecătorești, alți membri afiliați, membri ai acestora și/sau oficiali ai acestora, precum și Asociația Județeană de Fotbal Ilfov, competența exclusivă de soluționare aparținând doar organismelor jurisdicționale ale Asociației Județene de Fotbal, Federației Române de Fotbal și Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, denumite în cele ce urmează (”Instanțele sportive”);
Ia să vedem cu ce se face vinovat Costică Grecu, de ce a ajuns el în Instanță: în ziua de 06.02.2023, acesta s-a prezentat la Comisia de Disciplină, cerând să i se dea înscrisurile pe baza cărora Comitetul Executiv a luat decizia de suspendare provizorie, împotriva lui și a lui Niță Marin. Mai mult, el a depus și o adresă cu inscrisurile pe care le dorește, documente simple și deloc secrete, din activitatea Comitetului Executiv și a altor comisii, pentru a se putea apăra. Comisia de Disciplină a admis cererea, punând în vedere secretarului general, Daniel Blagoe, să depună la dosar înscrisurile cerute de contestatar, amânând judecata pentru 14 februarie (aveți mai jos această decizie a Comisiei de Disciplină).
La ședința din 14 februarie, stupoare – Comisia de Disciplină a constatat că secretarul general Daniel Blagoe n-a depus niciunul din documentele solicitate, care făceau obiectul judecății. Grecu a mai făcut o cerere, pe loc, prin care a insistat să i se prezinte înscrisurile care ar fi arătat că suspendarea lui, de către Comitetul Executiv, este ilegală.
Comisia de Disciplină, care se săturase de insistențele lui Grecu, i-a respins noua cerere, apreciind că înscrisurile cerute de el ”nu sunt utile, concludente și pertinente, pentru soluționarea cauzei”, se arată în documentul emis de Comisia de Disciplină.
Așadar, iată modul de judecată al comisiilor AJF – prin statut, obligă membrii ca în niciun litigiu aceștia să nu ajungă la Instanțele civile, luându-și obligația să resolve ei toate spețele, dar în realitate acești judecători nu-și fac treaba cum trebuie și până la capăt, obligându-I pe petent să ajungă la Instanța de la Buftea. Nu știm care va fi efectul acestei Ordonanțe Prezidențiale, invocată de Grecu, în cazul în care va fi acceptată, cert este faptul că acele documente cerute de petent trebuiau să fie publice de la început, pe site-ul AJF!