Și povestea a-nceput de anul trecut, dintr-o joacă, dacă o putem numi așa: ”Am decis ca împreună cu cei doi copii ai mei, cât și cu unii din pretenii lor, să facem mișcare, să alergăm pe drumurile comunei. A fost o idee grozavă, pentru că aproape zilnic în caravana noastră de fugari, ca s-o numesc așa, apăreau copii noi, care își exprimau dorința să vină cu noi. Din această joacă, mi-a venit ideea să și jucăm fotbal, ceea ce le plăcea lor, și iată cum o inițiativă copilărească, cum au spus unii, a devenit un vis și o realitate pentru copiii din Ciolpani.
Împreună cu soția mea am înființat Asociația Clubul Copiilor din această comună și am început să ne gândim că am putea deveni jucători de fotbal în campionatele ce se derulau în Județul Ilfov. Am avut plăcuta surpriză să fim sprijiniți și de primarul comunei, domnul Călin Bogdan Cristian, care ne-a pus la dispoziție terenul și tot ce ne trebuia ca să-l facem utilizabil. Am muncit cu toții la acest teren, și copiii împreună cu părinții lor, și eu împreună cu soția și oameni din primărie, a fost un efort colectiv, pentru a avea un teren competitiv. Mai avem și un teren sintetic pentru antrenament, care are și nocturnă. Și aș spune că mândria comunei este Sala de sport, inaugurată chiar în acest an. O bază materială care ne obligă și pe noi să fim la înălțimea condițiilor create.
După un an de zile, suntem gata să luăm și noi startul în campionatele AJF Ilfov, la două categorii, la Juniori U13 și Juniori U11. Avem ceva emoții, se apropie și pentru noi primul fluier oficial și nu știm cum vom juca.
Și revin la cele două grupe de fotbaliști pe care le avem și noi și spun că avem, deja, câteva talente, care vor atrage atenția. La U13, bunăoară, sunt doi jucători cu mult peste medie – Ilie Stanciu, un copil de 10 ani, dar și de nota 10, în tot ceea ce face. Este puternic și s-a impus la Grupa de 13 ani, iar când am nevoie de el, intră și în echipa U10. Joacă mijlocaș dreapta, un coordonator care se duce și singur către poarta adversă. Ilie impresionează și pentru activitățile sale în afara stadionului, pentru că face și teatru, bate și la tobe, îi place și arhitectura, moștenind gena de la părinții săi.
U13
Stancu Adrian, Andrei Darius, Lavric Petru, Barbu Andrei, Andrei Costin, Chiriță Andrei,
Constantinescu Cristian, Costea David, Zarna Tiberiu, Cristea Ștefan, Barbu Tudor, Stanciu Alin, Stanciu Ilie, Ciobanu Dorin, Scripcariu Grigore
Al doilea fotbalist care iese din tipare se numește Adrian Stancu, un fundaș dreapta, dar care este pe tot terenul. Are o capacitate de efort ca de adult, el este cel care cară pianul, cum se spune, având și o tehnică excelentă de lovire a balonului.
Și trec la Juniori U11 și pot să mă laud cu fiul meu, Sebastian Necula, un atacant ce iubește mingea, un fel de Messi în miniatură, și o spun cu toată sinceritatea. I-am dat balonul să se joace de la 3 ani, eram în Elveția și-l antrenam cu seriozitate. Acum se văd, deja, roadele. De altfel, la U11 cu el încep formula de echipă, chiar dacă are doar 9 ani.
U11
Nichifor Yanis, Slabu Matei, Coltisor David, Stan David, Zarna Cezar, Niculae Carlos, Dumitru Răzvan, Pestriță Rares, Costache Yanis, Sofronia Eduard, Necula Sebastian, Stan Andrei, Catrinoiu Bogdan, Drăgan Alex, Preda Ștefan, Coltisor Raisa, Chiriță Ioana, Scripcariu Costa
Cel de-al doilea atacant al juniorilor mici este Tudor Barbu, capabil să treacă de orice adversar. El vine în spate, ia mingea și se duce până la poarta adversă, este un pic individualist, recunosc. Mai mult, are o bună tehnică de lovire, el fiind executantul de bază al loviturilor libere”, ne spunea antrenorul Florin Necula despre clubul său, despre copiii lui, apăruți ca din senin. Da, așa este, este un mare minus al fotbalului juvenil, mă refer la U13 și U11, că nimeni nu-i mai ia în seamă, că nu le mai oferim celor mici bucuria să-și vadă numele pe lista marcatorilor. Din păcate, multe din deciziile adulților sunt în contradictoriu cu dorințele celor mici!
Florin Necula a jucat fotbal la Snagov, perioada anilor 2000-2002, ca junior, sub bagheta antrenorului Pațanu, viceprimar fiind George Mușat. Se pare că a făcut parte și din lotul național, care a avut un cantonament în Suedia, condus de Niculae Sânge.