Starea de incertitudine de la finalul campionatului anterior, cât și din ultimul act al Cupei României, se repetă și anul acesta. Sincer, nu-mi mai aduc aminte cum s-a terminat play off-ul din 2022, știu doar că gruparea lui Mădălin Ioniță, Crevedia 2019, care câștigase detașat una din serii, a fost scoasă din luptă, din cauza unor contestații, depuse la comisii de Marius Șerban. Nici finala Cupei României n-a mai jucat-o, adversarul din finală, ARD Snagov, primind trofeul fără luptă – situații nemaiîntâlnite în fotbalul românesc, fie el și de la țară!
Am crezut că anul acesta vom scăpa de contestații și contestatari, mă gândeam că oficialii de la comisiile AJF își vor fi făcut treaba cum trebuie și nu vor mai exista motive de excludere sau suspendare, chiar înaintea jocurilor finale. N-am avut succes nici de data aceasta, ba aș putea spune că situația este mai explozivă ca anul trecut. AJF Ilfov a pierdut două echipe în tur, Balotești și Viitorul Domnești, care s-au retras din motive, credem, financiare. La capitolul pierderi, mai sunt alte trei formații, una de seniori și două de juniori, toate aparținând CSO Bragadiru. Cineva din AJF n-a mai vrut ca Bragadiru să existe, în fotbalul ilfovean, chiar dacă nu mai avea motive să suspende grupările amintite. Dar cine să judece corect apelurile și strigătele de ajutor ale Bragadirului?
Am avut o discuție cu primarul din acest oraș și l-am întrebat de ce nu se implică, de ce nu cere explicații Asociației Județene de Fotbal Ilfov, de ce nu pune problema la Consiliul Județean, care ar trebui să aibă un răspuns. Edilul mi-a replicat că subiectul se află pe masă, la județ, și se vor lua hotărâri, pe care mi le va comunica și mie – nu s-a ținut de cuvânt, pentru că n-a mai dat niciun semn de viață, iar echipele de fotbal din Bragadiru au fost scoase din rând, după ce au parcurs treisferturi din campionat, cheltuind o sumă considerabilă din bugetele locale, pentru care locuitorii ar putea cere socoteală. Îi spun primarului, cât și celor de la Consiliul Județean, că vin alegerile, iar oamenii își vor aminti de aceste excluderi din fotbal – mulți dintre seniori locuiesc în orașul Bragadiru, ba chiar și mai mulți dintre părinții copiilor de ce se aflau în competiții tot din acest oraș sunt, să ne gândim cum oare vor vota cu toții?
Pentru că trebuie să recunoaștem, seniorii veneau de drag la meciuri, pentru sănătate, pentru socializare, pentru acea bere băută în colectiv, după victoriile obținute, pentru că CSO Bragadiru era o forță în fotbalul ilfovean. Cât despre juniorii excluși din competiție, orașul avea grupare de U19, care are deja drept de vot, dar și o formație U15, tineri adolescenți care își vor fi format o impresie proastă despre clasa politică din orașul lor, cu care vor merge în viață mult timp, de-acum încolo.
Și încă ceva, ce răspuns au oficialitățile la întrebarea, de ce nu mai are Bragadiru niciun sport în oraș? Era doar fotbalul, dar și de acesta și-au bătut joc alții… Oraș satelit al Capitalei, al cincilea centru urban al județului, ca demografie, cu 40.000 de locuitori, este văduvit de orice formă sportivă, semn că managementul orașului lasă de dorit, că la conducerea lui nu se află oameni care să iubească sportul, necunoscând beneficiile mișcării, fie de performanță, fie de amatori.
Și dacă CSO Bragadiru a lansat apeluri SOS în zadar, atragem atenția și Federației Române de Fotbal care a sprijinit întotdeauna gafele de proporții ale AJF Ilfov, în relația cu echipele sale. Nu s-a făcut niciodată un proces al comunismului, pentru că ar trebui să ne-arătăm cu degfetul unul pe altul, dar o anchetă amănunțită îndreptată împotriva Federației Naționale se cuvine, pentru că răul pornește și de-acolo, pentru că încălcările de regulamente ale mai multor asociații județene sunt trecute cu vederea.
Și să revenim la ediția din acest an a Ligii 4, una cu multe semne de întrebare –
- Cum a scăpat Olimpic Snagov de trei depunctări sau, dacă vreți, cine din AJF a greșit, punându-i pe lista de sancțiuni?
- De ce CS Glina a fost multiplu depunctată, dacă nu există decât o singură contestație – regulamentul prevede existența unei sesizări obligatorii, pe baza ei se judecă. În plus, același regulament invocă și buna credință, de care trebuia să beneficieze formația din Glina
- Poate noul vicepreședinte al AJF Ilfov să stea, în continuare, pe banca tehnică a echipei din Brănești? Nu este un conflict de interese, ba chiar o situație clară de incompatibilitate? Sau ce nu este interzis, este permis…
- De aproape o lună de zile, Asociația Județeană Ilfov nu mai comunică cu nimeni, ultima postare pe site datînd din 18.04.2023. De ce oare?
- S-a terminat campionatul regulat, se mai joacă vreun meci?
- Este adevărat că Vlad Loliceru, membru al Comisiei de Competiții, al Comisiei pentru Statutul Jucătorului, al Comitetului Executiv Provizoriu, cât și al altor comitete și comisii, și-a dat demisia?
- Este adevărat că secretarul general Daniel Vasile Blagoe este pe făraș, adică se dorește îndepărtarea lui din cadrul Asociației?